Kontakt telefon: 
066/5000-808   
Kontakt e-mail: izdavacka.kuca.rec@gmail.com

Čitajte knjigu – Ko sedi na Petrovoj stolici?

Samo za mudre glave i dobre analiticare  

Uvod

Čitajte knjigu - Ko sedi na Petrovoj stolici? Ko sedi na Petrovoj stolici? Dragi citaoci, veoma senzacionalna lektira! Onaj ko vec, s obzirom na vatikanski medijski spektakl pocinje da sumnja  kakve veze sve to ima sa Isusom, Hristom, bice ipak preneražen u kojoj meri ucenje i struktura ove crkve direktno poticu iz paganskog kulta idola. Taj kult idola su zaogrnuli ogrtacem »hrišcansko« i tako su covecanstvo vekovima vukli i vuku za nos. Crkva se grubo uplice, kako u život pojedinca, tako i u celokupni javni život – pod pretnjom vecnim paklenim mukama svima onima koji joj se ne pokoravaju. Sve to nema ni najmanje veze sa Isusom, Hristom, sa Njegovim jednostavnim ucenjem i sa prvobitnim prahrišcanstvom!

Svako je slobodan da veruje u šta želi, i svaka institucija može poucavati šta želi. Mi prahrišcani ne cutimo samo onda kada jedna institucija zloupotrebljava ime Isusa, Hrista, kada sebe naziva hrišcanskom, mada njeno ucenje i njena dela ne samo da nemaju nikakve veze sa ucenjem Isusa, Hrista, vec mu štaviše protivrece.

U pogledu svoje crkvene pripadnosti poneko možda misli »Zašto mi to smeta?« i »Tu cu dobiti valjanu sahranu« – ali oprez! Covek ne bi trebalo da zaboravi  k o  ga  ovde  sahranjuje i prati na poslednje putovanje i šta mu zastupnici institucija daju da ponese u grob – vecni pakao. Prema crkvenom ucenju, zaista je vecno proklet svako ko ne ispunjava sve ono što crkva propisuje – a ko sve to zna, a kamoli ispunjava? Iako se na grobu govori lepo, vecno prokletstvo se ipak skriva u podsvesti sveštenika, a kao dogma je zapisano u crkvenim udžbenicima.  Ko dopusti da ga davo sahrani …

U vezi sa ovom serijom »Za dobre analiticare. Ko sedi na Petrovoj stolici?« cesto se cuje uzvik: »Dakle tako nešto! Pa to stvarno niko nije znao!« Sada svako ima priliku da se detaljno informiše o razlozima i povezanostima. Šta ce pojedinac uciniti sa svojim novostecenim saznanjima, prepušteno je jedino njemu samome.

Prahrišcani današnjice u jednoj seriji radio-emisija širom sveta pretresaju pitanje: »Šta se zapravo skriva iza Petrove stolice?« Kako se u prošlosti predstavljala ta Petrova stolica? Kakve su njene namere? I šta još od nje možemo da ocekujemo?

Ovaj prvi deo knjige »Samo za mudre glave i dobre analiticare. Ko sedi na Petrovoj stolici?« obaveštava Vas o sadržaju prvih pet radio emisija.

Opis i sadržaj knjige>>

Newsletter prijava
Prijavite se na E-mail novosti i budite uvek u toku sa novim izdanjima, akcijama i dešavanjima u našoj knjižari.
* obavezna polja