Kontakt telefon: 
066/5000-808   
Kontakt e-mail: izdavacka.kuca.rec@gmail.com

Čitajte knjigu – UNUTARNJI PUT u Univerzalnom životu

Prvi meditacioni tecaj u svrhu proširenja i stabilizovanja svesti 

6. meditacija
Moja se duša otvara poput ruže

Uvod

Čitajte knjigu - UNUTARNJI PUT u Univerzalnom životuHristovo svetlo je ona snaga u svakoj duši, koja vodi ka Bogu. U ovoj meditaciji obracamo se cetvrtom centru svesti, koji se nalazi u blizini našeg srca. U njemu, u centru ozbiljnosti, od vremena Golgote deluje Hristova snaga kao dodatna energetska potpora za elemente naših duša.

Božansko naslede Sina Božjeg je delimicna snaga od Prasnage – nazvana još Hristov Duh. Cinom spasenja svaka je duša primila od toga jedan delic. Mi ovaj delic nazivamo Hristovom iskrom. Ovu Hristovu ili spasiteljsku iskru u nama treba da razvijemo usmeravanjem ka svom unutarnjem, a iznad svega ispunjavanjem vecnih zakona Duha.

Hristova iskra deluje kao pobuda duhovnog toka, kao cirkulacija duhovne snage u nama.Ona omogucava razvoj naše duše prema Bogu. Ako zakonitim životom jacamo Hristovo svetlo u sebi, tada se takode podstice i duhovni tok. Tako se u nama aktivira i duhovna snagaduša i covek se procišcavaju i stupaju napred na putu duhovnosti. Što intenzivnije tece duhovni tok, tj. unutarnja energetska snaga,to naša duša postaje cistija a naše telo prosvetljenije.

Da bi snaga božanskog svetla ljubavi i milosti na ovaj nacin mogla u nama sve jace delovati,potrebno je naše stalno usmeravanje prema Božanstvu te ispunjavanje svetih zakona.

Hristova snaga delimicna snaga Prasnage, deluje u punom jedinstvu sa snagom Oca. Ovo takode govore i Reci Isusove, jer On je rekao: „Otac i ja smo jedno!“

Kada se dakle obracamo snazi Sina ujedno se obracamo i snazi Ocevoj.  Prihvatimo Njegovu ruku koju nam on pruža i u meditaciji koja sledi.

Opis i sadržaj knjige>>

Newsletter prijava
Prijavite se na E-mail novosti i budite uvek u toku sa novim izdanjima, akcijama i dešavanjima u našoj knjižari.
* obavezna polja